Perjantai 31.7.2009

Käytännön helpotusta bulkkaamiseen

Sain vihdoinkin oikein kunnon blenderin (suomeksi kaiketi “kannutehosekoitin” tai jotain muuta yhtä jännittävää), ja tuo on kyllä meikäläiselle aivan loistava apu näin bulkkikaudella. Jo jonkin aikaa painonlisäykseen tarvittavien kalorimäärien syöminen kiinteästä ruoasta on ollut aikamoista pakkopullaa, mutta blenderin avulla saan todella kätevästi tehtyä nestemäisiä kaloripommeja laadukkaista ruoka-aineista. Esimerkiksi heti kun pääsen salilta takaisin kämpille, sekoitan Mass2:sta ja kaurahiutaleista ns. kakkospalkkarin, ja syön kiinteää ruokaa vasta tunnin parin päästä.

Salilla 40 sarjaa olkapäähapotusta.

Olkapäät (volyymi)

1a. Loppuojennukset istuen 91 kg 6×10
1b. Vipunostot taakse kp 17.5-15 kg 6×12-15
2. Vipunostot sivulle kp 22.5-20 kg 6×12-15
3a. Takaolkapääsoutu 55 kg 6×15
3b. Puolipystypunnerrus istuen 73.5 kg 6×11-12
4. Hang clean & press 65 kg 6×5
+ Unwinding press 4×10-12

55 minuuttia.

Ilmianna asiaton kirjoitus

8 kommenttia kirjoitukseen

 1. Topias kommentoi:

  Näytät aika saatanan massiiviselta tolla videolla. Vittu nää mikään naturaali oo!
  Tsemppiä bulkkikauden treeneihin ja tuleviin kisoihin!

 2. yusuplus kommentoi:

  Blenderit rokkaa. Kyhään yleensä aamupalat tolla. Aika vakio alkaa olee: 4dl kaurahiutaleita, pakastemansikoita/ananasta, 1prk rahkaa ja vettä sopivasti.

 3. hulkki kommentoi:

  > Näytät aika saatanan massiiviselta tolla videolla.

  Se on tuo valkoinen puolijoukkueteltta, joka päällä kuka tahansa näyttää “isolta”. 😀

  > Blenderit rokkaa. Kyhään yleensä aamupalat tolla.

  Jep, varsinkin aamulla kiinteän ruoan syöminen (esim. puuro) tuntuu todella hankalalta, joten heitän vain kaikki aamupalan ainekset blenderiin ja kulautan alas.

 4. Rombous kommentoi:

  Onkohan itsellä Blenderissä vika vai missä kun kaurahiutaleista jää melkein aina pieniä palasia jotka valuu drinkin pohjalle. Kyllähän sitäkin juo, mutta sileänä mieluiten sen huitaisisi, miten Hulksterilla hajoaa ne hiutaleet sinne pirtelöön?

 5. Anssi kommentoi:

  Kustantiko miten paljon tommonen blenderi?

 6. hulkki kommentoi:

  > miten Hulksterilla hajoaa ne hiutaleet sinne pirtelöön?

  Ihan riittävän hyvin, kun annan niiden ensin pehmetä muutaman minuutin verran nesteessä ennen kuin laitan ne soseeksi. Tosin millään edes pikakauraa ei saa liukenemaan nesteeseen täysin, vaan aina se raskaampi aines pohjalle valuu jos litkua ei juo ajoissa pois.

  > Kustantiko miten paljon tommonen blenderi?

  Paha sanoa, kun en itse ostanut vaan sain lahjukseksi.

 7. Jami kommentoi:

  Oletko treeniurasi aikana tehnyt koskaan vipunostoja sivulle suorin käsin? Minkälaisena näet kyseisen liikkeen verrattuna “normaaleihin” vipunostoihin sivulle, varsinkin jos on vaikeuksia saada tuntumaa nimenomaan olkapäiden sivulohkoihin?

 8. hulkki kommentoi:

  > Oletko treeniurasi aikana tehnyt koskaan vipunostoja sivulle suorin käsin?

  Tottakai olen, eli ihan junnuna treenejä aloitellessa kun oli tyhmä, tuli viparit tehtyä kädet lukkosuorassa. Ei sovellu meikäläiselle kovinkaan hyvin tuo tyyli, koska siinä menee sekä kyynärpäät että ranteet aika pahaan jamaan. Pieni kulma kyynärpäihin tekee liikkeestä paljon luontevamman tuntuisen.

  > Minkälaisena näet kyseisen liikkeen verrattuna “normaaleihin” vipunostoihin sivulle,
  > varsinkin jos on vaikeuksia saada tuntumaa nimenomaan olkapäiden sivulohkoihin?

  Itsellä tuo suorin käsin tehtävä versio otti aina enemmän epäkkäisiin kuin deltseihin. Varmaankin voi toimia ihan hyvin sivuolkapäiden aktivaation harjoittelussa, jos epäkkäät saa suljettua liikkeestä pois ja painot pidetään minimaalisina. Varsinaiseksi lihasmassaa kasvattavaksi liikkeeksi tuo ei kuitenkaan IMO sovellu, koska siinä ei kauhean hyvin sarjapainoja pysty kasvattamaan (kyynärpäät / ranteet alkavat kipuilla jo aika maltillisillakin painoilla).

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.