Lauantai 14.11.2009

Kädet mukaan olkapäätreeniin

Ja ohjelma elää nyt näköjään koko ajan. Nyt muutoksia tuli olkapäätreeniin, josta päätin tehdä olkapää/käsitreenin. Olkapäille on nimittäin tullut tähän asti ehkä jopa hieman liikaakin rasitusta, kun taas kädet ovat jääneet hieman liian vähälle. CFDC-yläkroppatreenit kuormittavat pääasiassa rintaa, selkää ja olkapäitä, koska kädet eivät meikäläisellä vastaa vähävolyymiseen treeniin. Sainkin tätä tilannetta korjattua yksinkertaisesti siten, että otin olkapäiltä duunia pois ja lisäsin tilalle käsipumppia.

Nuo CFDC-treenit ovat ohjelmassani edelleen se osa treeneistä, missä keskitytään sarjapainojen kasvattamiseen ja melko suoraviivaiseen progressioon. Nämä loput volyymipainotteiset treenit taas pohjautuvat volyymiin, pumppiin, lihaksen väsytykseen ja hyvään tuntumaan kohdelihaksissa. Siksipä päätin ottaa myös tässä olkapää/käsitreenissä käyttöön tuon saman periaatteen kuin käsitreenissäkin, eli ainoastaan treenin ensimmäinen liike pysyy samana ja siinä pyritään progressioon, mutta koko lopputreeni menee jatkuvasti vaihtuvilla liikkeillä eikä toistoja lasketa tai painoja sen kummemmin katsota. Pumpit ovat toistaiseksi olleet tällä tyylillä treenatessa aivan tolkuttomia, ja samaan aikaan nivelet ovat voineet paljon paremmin kuin ennen.

Olkapäät / kädet

1. Hang clean & press 80 kg 5×5
2a. Vipunostot sivulle seisten 5 sarjaa
2b. Takaolkapääveto köydellä 5 sarjaa
2c. Pystypunnerrus istuen smith rackissa 5 sarjaa
3a. Strict curl suoralla tangolla 4 sarjaa
3b. Taljapunnerrus ylätaljassa 4 sarjaa
4a. Ranskalainen kulmatangolla 4 sarjaa
4b. Myötäotehauis taljassa 4 sarjaa
5a. Köysipunnerrus 3 sarjaa
5b. Keskitetty hauis kp 3 sarjaa

65 minuuttia.

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.