Sunnuntai 15.11.2009

Jalkavolyymia Töölö Gymillä

Nämä volyymijalkatreenit soveltuvat siksi hyvin Töölössä tehtäväksi, että Töölö Gymillä on huomattavan monipuolinen laitevalikoima (ja jalkatreenialueella saa olla lähes aina kaikessa rauhassa ilman ruuhkaa).

Tarkoituksena oli korvata puolet hack-sarjoista smith-kyykyllä, mutta voipi olla että tilalle otetaan siltikin joku toinen liike (valikoimaa kyllä riittää). Töölössä kaikki smith-koneet ovat nimittäin hieman vinoja, eli tanko ei kulje täysin pystysuorassa, ja tämä taas tuntuu kohdistavan jopa osittaisen smith-kyykyn turhan paljon alaselälle. Katsotaan, saadaanko tuo liike toimimaan halutusti vai otetaanko jokin toinen tilalle.

Treenin lopulla testailimme myös Cedric McMillanin jalkatreenivideolta bongattua tapaa tehdä reisiojennusta, eli erittäin lyhyttä polttoa liikkeen alaosassa. Yllättävän voimakkaasti moinen osittaisvitkutus tuntuu nimenomaan vastus lateraliksessa, eli etureiden ulkosyrjällä. Näiden polttojen päälle otettiin superina ihan normaalia kyykkyä vapaalla tangolla, tehden koko sarja täysin putkeen ilman pysäytyksiä. Eipä tarvinnut käyttää melkeinpä lainkaan painoa, sillä etureidet olivat aivan tulessa ja itsekin jouduin ottamaan pakkotoistoja saadakseni 15 toistoa rikki kun niskassa oli hulppeat 60 kiloa!

Jalat (volyymi)

1. Pohkeet prässissä 340 kg x 40RP
2. Smith-kyykky penkiltä 160 kg 4×10
3. Hack 155 kg 4×10
4a. Vipuvarsiprässi 350 kg 4×15
4b. Reisikoukistus maaten 4×6-8
5a. Reisiojennus (1/4-liikerata) 2 sarjaa
5b. Kyykky 2 sarjaa
6. Suorin jaloin mave 142.5 kg x 15

91 minuuttia.

Ilmianna asiaton kirjoitus

2 kommenttia kirjoitukseen

 1. bela kommentoi:

  Mielenkiintoinen tuo McMillanin-jälkipolte ja täytyykin testata etureis-ohjelmassa seuraavan kerran. Taitaa riittää suhteellisenkin pienetkin köpöset vastukseksi kun heittää etureiden sarjojen päätteeksi? Vastaavanlaisen polteharjoitteen nähnyt joskus kyykkämisessä sarjojen päätteeksi.

  Teräsohjelma kieltämättä, jos mavea jaksaa vielä vääntää päälle.

 2. hulkki kommentoi:

  > Taitaa riittää suhteellisenkin pienetkin köpöset
  > vastukseksi kun heittää etureiden sarjojen
  > päätteeksi?

  Ei ole kyllä hajuakaan paljon siinä pumppaillessa oli pakassa painoa. Ekalla sarjalla tein 40-50 “toistoa” pienemmällä painolla ja tokaan sarjaan hieman lisäsin vastusta. Oleellista on kuitenkin pitää aivan koko ajan jännitys lihaksessa, eli pienintäkään taukoa ei kannata pitää sarjan aikana.

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.