Maanantai 16.11.2009

Käsitreenien välille pientä eroa

Koska näitä tuntuma/volyymi/pumppikäsitreenejä tulee nyt kaksi viikkoa kohden, eriytän niissä hieman toistomääriä (vaikka en toistoja laskekaan). Eli tässä pelkät kädet sisältävässä treenissä yritän valita astetta raskaampia painoja, kun taas olkapää/käsitreenissä pumppailen pidempiä sarjoja.

Testasin tänään tuollaista vetokumivirityksellä tehtävää liikettä ojentajille. Negatiivisen vaiheen kontrollointi oli jotenkin yllättävän hankalaa, mutta hyvin tuo siltikin ojentajissa tuntui.

Kädet (volyymi)

1a. Hauisylätalja 115 kg 4×8-12
1b. Dippi 62.5 kg 4×5-6
2a. Ranskalainen vinopenkissä 4 sarjaa
2b. Hauis vinopenkissä 4 sarjaa
3a. Taljahauis maaten 4 sarjaa
3b. Köysipunnerrus 4 sarjaa
4a. Hauis kp vuorotahtiin 4 sarjaa
4b. Vetokumiojennus 4 sarjaa
5a. Rannekääntö selän takana 4 sarjaa
5b. Myötäotehauis tangolla 4 sarjaa
5c. Taljapunnerrus pään yli 4 sarjaa

75 minuuttia.

Ilmianna asiaton kirjoitus

3 kommenttia kirjoitukseen

 1. treenari88 kommentoi:

  Mites Utti, oletko mielestäsi huomannut nyt niin minkäänlaista lihaskasvua tällä massakaudella? Tuntuuko joku noista mainitsevistasi heikoista lihasryhmistä kehittyneen? Mitä muuten suosittelisit minulle, kun selkä on ok, mutta latsien alaosat laahaavat jäljessä. Ainoan poltteen ja tuntuman saan souduissa, mutta niissäkin on ensin joko takaolkapäät, hauikset tulessa. Pullover taljassa, ylätalja ja leuanvedot menevät juurikin latsien yläosaan joka on huomattavasti edellä.

 2. feari kommentoi:

  Osaatko sanoa, että paljon tuossa vetokumissa on vastus?

 3. hulkki kommentoi:

  > Mites Utti, oletko mielestäsi huomannut nyt niin
  > minkäänlaista lihaskasvua tällä massakaudella?
  > Tuntuuko joku noista mainitsevistasi heikoista
  > lihasryhmistä kehittyneen?

  Kuten olen monta kertaa sanonut, en ole silmämääräisesti peilikuvaa tarkastelemalla havainnut minkäänlaista lihaskasvua 10 vuoteen. Maha kyllä kasvaa tasaisen varmasti.

  > Mitä muuten suosittelisit minulle, kun selkä on ok,
  > mutta latsien alaosat laahaavat jäljessä.

  Latissimus dorsi eli leveä selkälihas on yksi ainoa lihas, joten on vähintäänkin kyseenalaista onko “alalatsien” treenaaminen ylipäätään edes mahdollista. Hyvinkin mahdollisesti kuulut vain siihen joukkoon, joilla on korkealta lähtevät latsit, eikä lihaksen pituutta ole mahdollista kasvattaa. Toki voit kokeilla latseja tehokkaasti venyttäviä liikkeitä, eli ylätaljavetoja ja leuanvetoja erittäin kapealla otteella ilman minkäänlaista takakenoa liikkeen aikana (eli esim. ylätaljassa yläkroppa täysin pystysuorana), mutta edelleenkin muistuttaisin että yksittäisen lihaksen (kuten latsit, tai hauikset) geneettisen muodon selkeä muuttaminen on useimpien oppikirjojen ja teorioiden mukaan mahdotonta.

  > Osaatko sanoa, että paljon tuossa vetokumissa on vastus?

  Ei aavistustakaan. Oletan kuitenkin, että olisit halunnut kuulla jonkin kilomääräisen vastauksen, mikä on sinänsä hieman epäloogista, että klassisessa mekaniikassa harmonisen värähtelijän (jollainen myös tasapainopisteestään venytetty kuminauha on) tuottama voima on suoraan verrannollinen etäisyyteen tasapainopisteestä (kuminauhan kohdalla venytetty pituus – lepopituus); F = -kx. Aina siis kun kuminauhaa venytetään, lisääntyy vastus lineaarisesti venytysmatkan mukaan.

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.