Sunnuntai 22.11.2009

Parin tunnin jalkatreeni

Koska ensi viikolla kevennellään, oli tässä treeniblokin viimeisessä jalkatreenissä paikallaan tehdä vähän ekstraa noiden normaalien volyymisyklitysjuttujen päälle. Eli alkuun pohkeita, hackia ja prässiä tasan sen mukaan mitä paperissa lukee, mutta sen jälkeen muutama liike ekstraa ja jokainen sarja loppuun saakka tehokeinojen kera. Aikaa tuohon kului yllättävän paljon, eli melkein 2 tuntia ensimmäisestä kovasta sarjasta viimeiseen. Jalat saatiin aika hyvin muusiksi noilla ekstraliikkeillä ja tehokeinoilla.

Jalat (volyymi)

1. Pohkeet prässissä 345 kg x 40RP
2. Hack 155 kg 5×10
3a. Vipuvarsiprässi 350 kg 5×15
3b. Reisikoukistus istuen 5×6-10
4a. Reisiojennus (1/4-liikerata) 3 sarjaa
4b. Smith-kyykky 3 sarjaa (+pakkotoistoja)
5. Pakallinen vaakaprässi 2 pudotussarjaa (+pakkotoistoja)
6. Reisikoukistus maaten 2 pudotussarjaa (+pakkotoistoja ja negatiivisia)

110 minuuttia.

Ilmianna asiaton kirjoitus

7 kommenttia kirjoitukseen

 1. jusa kommentoi:

  Että kun olis tollanen prässi omallakin salilla,näyttää kyllä tosi oivalta peliltä mitä tuolla Töölö gymillä on!

 2. oppo kommentoi:

  1. Onko mielestäsi järkevää supistaa liikevalikoimaa, sarjamääriä tai sarjapainoja, jos treenit(eka kova sarja -> viimeinen kova sarja) kestävät aina noin 2h, eikä sarjojen välistä taukoa kykene lyhentämään? Muistaakseni olet jossain kirjoittanut, että sinunkin treenisi kestivät nuorempana pitkälti toista tuntia. Ajattelitko silloin, että se ei suuremmin haittaa kehitystäsi, vaikka treeni kestääkin kauemmin? Jos ajattelit siten, niin oletko edelleen sitä mieltä?
  2. Okei, et ole huomannut kropassasi mitään muutoksia kymmeneen vuoteen jne, mutta oletko mitannut vyötärösi ympärystä tai muuten vaan havainnut eroa nyt bulkatessa ja havainnut vyön käytön vaikuttavan mahan kokoon positiivisella tavalla?

 3. Matti kommentoi:

  Huh huh, parin tunnin volyymijalkatreeni on varmaan raskainta mitä salilla voi tehdä =).
  Noista kevyistä viikoista. Kuinka usein noin suunnilleen pidät niitä ja millaista on treenisi silloin? Oot varmaan tähänkin tosin joskus vastannut, mutta ei tullut vastaan…

 4. hulkki kommentoi:

  > 1. Onko mielestäsi järkevää supistaa liikevalikoimaa,
  > sarjamääriä tai sarjapainoja, jos treenit(eka kova sarja
  > -> viimeinen kova sarja) kestävät aina noin 2h

  Kyllä treenit olisi mm. hormonitasojen ja palautumisen kannalta parempi kyetä vetämään suurimmaksi osaksi about tunnissa, kuin tehdä jatkuvasti jotain 2 tunnin settejä.

  > oletko mitannut vyötärösi ympärystä tai muuten vaan havainnut
  > eroa nyt bulkatessa ja havainnut vyön käytön vaikuttavan mahan
  > kokoon positiivisella tavalla?

  En ryhdy spekuloimaan tämän off-seasonin aikaisilla tuloksilla (tai niiden puutteella) ennen kuin bulkki on ohi ja olen dieetannut takaisin ihmisen rasvoihin (ja näen siis mitä rasvan alta paljastuu).

  > Noista kevyistä viikoista. Kuinka usein noin suunnilleen pidät
  > niitä ja millaista on treenisi silloin?

  Kuten blogiakin seuraamalla huomaa, kestää yksi treeniblokki meikäläisellä sen 3-4 viikkoa ja blokkien välissä on 4-5 päivää lepoa.

 5. Rauski kommentoi:

  Kuinka korkeaksi annat rasvojen nousta bulkilla noin about?

 6. Puuhelmipoju kommentoi:

  Mitä Hulkki on mieltä täysmaidosta vrt. rasvaton maito, jos tavoitteena on bulkkaus ja kaloreita pitää saada vaivattomasti? Onko mitään järkeä tällöin ostaa rasvatonta maitoa, kun samalla rahalla saisi kaloreita tuplasti? Esim. Mark Rippetoe suosittelee kovaa treenaavalle 1gallon (4,5litraa) (täys)maitoa päivässä kaloreiden turvaamiseksi ja onhan tuo halpa keino saada protskua/hiilaria, toki myös rasvaa. Omalla kohdalla tarkoitan Hyla maitoa, jossa laktoosia on alle 1g, en tiedä muuttaako tuo mitään.

 7. hulkki kommentoi:

  > Kuinka korkeaksi annat rasvojen
  > nousta bulkilla noin about?

  Jos rasvaprosentista puhutaan, ei aavistustakaan. Ihan mielelläni pidän kuitenkin aina vatsalihakset vähintään jossakin määrin silmin havaittavissa.

  > Mitä Hulkki on mieltä täysmaidosta vrt. rasvaton maito,
  > jos tavoitteena on bulkkaus ja kaloreita pitää saada
  > vaivattomasti?

  Kulutusmaitoa peliin vain. Tosin tuo maidon sisältämä hiilari on joka tapauksessa paskaa (joko laktoosia tai hylassa sokeria), joten ei nyt välttämättä ihan litratolkulla kannata maitoakaan kitata.

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.