Torstai 25.4.2013

Rumat ylätaljavedot latseille

Rinta ja selkä supereina on aina toimiva kaava. Selkä on meikäläisellä sen verran hyvin hermottunut (varsinkin suhteessa muihin yläkropan vetoliikkeisiin osallistuviin lihaksiin), että saan siihen ns. kontrolloidulla riuhtomisella paremman tuntuman kuin yberpuhtaasti rutistamalla. Saan selkään ylivoimaisesti parhaan pumpin kahdella liikkeellä, nimittäin kapealla myötäotteella melkoisen heijauksen kera tehdyllä ylätaljalla ja kulmasoudulla. Molemmissa otan about kapeaa penkkiä vastaavan myötäotteen, pyrin venyttämään latseja lähtöasennossa ja heijaan siitä todella rumasti räjähtävällä liikkeellä kunnon supistukseen, ja tuntuma selässä on aivan omaa luokkaansa.

Raising The Bar -trilogiasta tuttu Dave Pulcinella kasvatti kilpaurallaan massiiviset latsinsa hyvin samankaltaisella ylätaljatekniikalla, jota mies alkoikin nimittää pulldownin sijaan rowdowniksi. Suomessa hyvin vastaavanlainen keissi on Timo Vilposen jättilatsit ja takareisirepeämään johtanut ylätaljatekniikka. Tällainen tekniikka toimii todennäköisesti vain hyvin hermottuneelle ja siis treeniin helpohkosti vastaavalle lihasryhmälle – heikomman latsihermotuksen omaavat treenaajat eivät varmastikaan saisi moisesta ryskäämisestä sen enempää irti kuin meikäläinen saisi etureisitreenissä jostain voimanostotyylisistä maksimikyykyistä tms.

Rinta / selkä

1a. Vinopenkki kp vuorotellen 46-50 kg 4×4-5
1b. Leuat lapiokahvalla 20-30 kg 4×4-5
2a. Vipuvarsivinopenkki 100-120 kg 3×6-8
2b. Ylätalja 100-110 kg 3×6-8
3a. Smith-penkki 100 kg 3×8-10
3b. Yhden käden soutu kp 60 kg 3×8-10
4a. Dippi 30-40 kg 2×6
4b. Hauisleuat 2×6

39 minuuttia.

Aamuyön puolella sitten vielä rasvanpolttojumppaa Sörkässä crossari-intervallilla.

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.