Torstai 29.8.2013

Volyymisyklityksen ensimmäinen treeniblokki takana

No niin, tämän muoviräjähdejalkatreenin myötä volyymisyklitysohjelman ensimmäinen täysi treeniblokki on paketissa. Ensimmäisen blokin pohjalta olen hyvinkin tyytyväinen ohjelmakokonaisuuteen, selkeitä korjauskohtia ohjelmassa ei ilmennyt kuin muutama kappale.

Jalat C4

1a. Reisikoukistus maaten 25 kg 10×12
1b. Hack-hiissaus 140 kg 10×12
2. Jalkaprässi 280 kg 10×15
3a. Reidenloitonnus 60 kg 3×15
3b. Jalannostot maaten 3×20
4a. Reisiojennus 3×15-20
4b. Pohkeet istuen 3×15-20

63 minuuttia.

Koska tässä ohjelmassa liikekohtaiset toistomäärät ja painot (mavea lukuunottamatta) pysyvät treenijakson ajan vakiona, voidaan kokonaiskuormitusta tutkailla helposti kvantitatiivisessakin muodossa. Useimmiten tosin numeroiden tuijottelu on bodaustreeneissä sitä turhempaa, mitä enemmän treenivuosia on takana, se kannattaa muistaa. Ei-kvantitatiiviset muuttujat ovat tärkeämpiä, mutta tämän ohjelman kohdalla yksinkertainen viikkovolyymien vertailu havainnollistaa hyvin kaksi aallonharjaa ja -pohjaa. Kierrot 1 ja 3 (siniset palkit) toimivat enemmän tai vähemmän palauttavina (taper/deload), kun taas 2 ja 4 (oranssit palkit) ovat varsinaisia kuormituskiertoja.

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.