Sunnuntai 23.10.2016

Tänään päätin kokeilla, josko polvi kestäisi vapaata etukyykkyä. Viimeisen 3 vuoden aikana olen uskaltanut tyypata etukyykkyä vapaalla tangolla kolme kertaa, ja tämänpäiväisen perusteella veikkaisin paikkojen vihdoin viimein kestävän myös etukyykyssä semikovia sarjoja. Raskaat painot jäävät kyllä ihan muiden ryskättäväksi, mutta bodausmielessä tuollainen kantapäistä reilusti korotettu, hyvällä tuntumalla kontrolloitu etureisikyykky vapaalla tangolla on erittäin tervetullut laajennus liikevalikoimaan.

Aloitin siis perinpohjaisten lämmittelyjen jälkeen tekemään rauhallisia vitosia 10 kg korotuksin. 50 kilosta noustiin 110 kiloon, ja tuota ylemmäksi en ainakaan tällä kertaa edes uskaltanut nousta. Muutenkin nilkkojen liikkuvuus on kärsinyt selvästi tästä kolmen vuoden tankokyykkytauosta, mistä johtuen edes normaali lankunpätkä kantapäiden alla ei riittänyt, vaan jouduin käyttämään tuollaista about 5 cm paksua koroketta. Mutta vaikka yleisellä mittakaavalla nämä meikäläisen suoritukset ovat aivan säälittävää räpellystä pikkutyttöjen painoilla, olen todella tyytyväinen että olen hiljalleen onnistunut kuntouttamaan polveni taas kestämään jopa lyhyitä etukyykkysarjoja. Pari vuotta sitten, kun heräilin öisin polven leposärkyyn enkä kyennyt tekemään etureisille pariin kuukauteen edes kevyttä treeniä, pelkäsin oikeasti etten pysty enää koskaan treenaamaan jalkoja minkäänlaisella intensiteetillä. Muistan edelleen nuo fiilikset aika elävästi, minkä takia tällaiset omat pikku virstanpylväät tuntuvatkin niin hienoilta jutuilta (vaikka nettisankarit naureskelevatkin että kaikki voimat on kadonnut ja tyyppi treenaa kuin pelle, tms).

Vaikka sjmaven tokassa sarjassa sitten alaselkä vähän venähtikin, tuo etukyykkykokeilu pelasti kyllä koko päivän.

Jalat 15

1. Etukyykky 110-70 kg 5×5-15
2. Bulgarialainen kyykky käsipainoilla 27.5 kg 3×8
3. Sjmv 125 kg 2×6-8

4a. Pohkeet prässissä 280 kg 4×10-12
4b. Reverse hyper 4×20


65 minuuttia.

Muutaman päivän takaisesta pidempien sarjojen etureisitreenistä pätkää:

Ilmianna asiaton kirjoitus

Kommentointi on suljettu